Facebook FanBox

Recommed Forex Broker

14/02/17

Nasi Lauk Sayur Kat Kantin Sekolah Rendah Harga RM2, Naluri Ibu Buat Saya Menangis Lihat Murid-Murid Ini Makan Dalam Keadaan Lapar


Makanan di kantin sesetengah sekolah terlalu mahal? itulah realiti pada zaman sekarang, ada peniaga kantin sendiri tersepit kerana dek kenaikan harga barang keperlu yang semakin meningkat.

Penulis sendiri pernah terdengar luahan dari kenalan yang menjalankan operasi kantin, katanya dapat tender kantin ni perlu berniaga sambil bersedekah sebab berniaga dengan budak sekolah, tak bolehlah jual dengan harga sama diluar sana.

Untung tetap untung sebab katanya, kalau sekolah ada 2000 orang murid,  sudah pasti 1500 orang akan makan di kantin, kalau seorang untung 40 sen pun dah lepas, katanya dapat tender kantin bukan untuk kaya, tapi bolehlah senang sikit.
PERINGATAN: Blogger 1Rakyat tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
PENAFIAN: Semua petikan berita dan video di ambil dari web tempatan dan luar negara ada kena mengena dengan kepimpinan negara dan politik tanah air. Petikan ini hanya di buat untuk penilaian pengunjung sahaja untuk melihat kejadian sebenar senario politik Malaysia bukanlah dari luahan sebenar dari blogger 1Rakyat. Anda digalakan mengambil semua maklumat atau berita dalam blog ini untuk dijadikan rujukan dan pandangan dari pihak lain (copy & paste adalah digalakkan).

Posting Popular

Rakan Seperjuangan

Paparan halaman minggu lalu

Archive

BROKER PILIHAN ANDA

Ustaz Azhar Idrus

Watch videos at Vodpod and more of my videos

Blog List 3

Terdapat ralat dalam alat ini

Live Blog Stats

Suara Rakyat | About |Advertising |Blogger © 2011. modified by 1Rakyat