Facebook FanBox

Recommed Forex Broker

9/04/17

BAHRI ADALAH SUMBER RAFIZI BERKAITAN TUDUHAN PAS TERIMA DANA 1MDB

Bekas Pengarah Badan Siasatan Khas SPRM Datuk Bahri Mohamad Zain sekali lagi mencetuskan polemik. Beliau dan Rafizi sekali lagi cuba mencemarkan nama baik PAS dengan harapan PAS akan terpalit dengan skandal. Mereka mahu PAS berkubur agar PAN mampu terus hidup. DAP tidak mahu PAN terkubur kerana DAP ‘memiliki’ PAN dan adalah parti versi Islam milik DAP. Maka dengan beberapa dokumen pada Rafizi yang di serahkan oleh Bahri, dokumen tersebut akan dikemukakan sebagai ‘bukti’ bahawa sah PAS menerima dana daripada Najib melalui 1MDB.

DARI SUDUT LAIN

Raja Petra Kamaruddin

Bahri Sekali Lagi Bertindak, Kali Ini Untuk Menguburkan PAS.

Bahri Mohamad Zain, bekas Pengarah Badan Siasatan Khas SPRM yang meletakkan jawatan lewat tahun lalu ialah orang yang bertanggungjawab menyalurkan maklumat kepada Rafizi Ramli berkenaan dakwaan bahawa PAS menerima  dana daripada 1MDB (baca laporan FMT di bawah).

Topik utamanya cukup mudah. Pakatan Harapan mahu tumbangkan PAS. Di samping itu juga, mereka juga mahu menumbangkan UMNO dengan kerja dan usaha sedang giat dijalankan. Namun mereka tidak mampu berbuat apa-apa lagi kepada UMNO kerana setelah hampir dua tahun berusaha keras umpama orang gasar bertempik di hadapan pagar, UMNO bukan sahaja makin kuat malah lebih kuat lagi dari tahun 2013.

Mat Sabu Ketua Parti Islam DAP

Mat Sabu, Presiden PAN iaitu parti versi Islam milik DAP berkata jika Pakatan menang, UMNO mati dan jika BN menang PPBM mati (baca di sini). Apa yang tidak mahu di perkatakan Mat Sabu atas beberapa sebab ialah, jika PAS menang maka PAN mati.

Oleh itu meraka mahu PAS berkubur agar PAN terus hidup. PAN juga lebih mustahak dari PPBM, dari pelbagai sudut pandang DAP kerana PAN milik DAP manakala PPBM milik Tun Dr. Mahathir Mohamad. Untuk PPBM terus hidup, perlu UMNO mati yang sudah tentunya amat sukar untuk berlaku.

Langkah pertama ialah mematikan serta menguburkan PAS. Jika PAS berjaya dikuburkan, maka akan menjadi lebih mudah untuk mematikan UMNO. Kegusaran utama mereka adalah jika PAS dan UMNO berkerjasama atau bersatu di atas nama Islam, maka PAN, PKR dan PPBM akan mengalami kekalahan besar dan mereka hanya akan mampu bergantung kepada pengundi cina sahaja untuk kelangsungan hidup.

Oleh itu Bahri akan mengemukakan apa yang mereka definasikan sebagai ‘bukti’ untuk Rafizi gunakan terhadap PAS. Namun semua itu akan mengambil masa yang panjang kerana ia perlu dimainkan dan dijadikan isu besar oleh blogger dan wartawan ‘Mat Saleh’ dari England, Amerika dan Australia. Kemudian mereka akan berkata ini adalah dari orang luar serta memainkan isu tersebut di dalam negara.SPRM Adalah Anggota ke Enam Pakatan Harapan Selepas Parti Rasuah Malaysia Milik Ezam

Di sebalik semua ini, ia akan menjadi seolah-olah ianya bukan Rafizi yang menuduh tetapi beliau hanya memetik tuduhan orang lain. Kemudian Rafizi terselamat dari tindakan undang-undang serta tidak perlu mendedahkan siapa dari SPRM yang memberi bahan bukti dan dokumen kepada beliau. Sudah tentu Rafizi tidak akan mendedahkan yang Bahri memberikan beliau semua dokumen tersebut. Kemudian Rafizi akan memberikan semua dokumen yang diserahkan oleh Bahri kepada seseorang di luar Malaysia dan berkata orang tersebut adalah sumber tanpa perlu mengemukakan dari mana sumber sebenarnya, iaitu orang yang memberikan bahan bukti dan dokumen.

Sebenarnya dokumen yang diberikan Bahri kepada Rafizi tidak berupaya menjejaskan sesiapa pun. Tiada bukti kukuh jaringan kewangan yang menunjukkan bahawa Najib menyalurkan dana 1MDB kepada PAS, membayar kepada orang perseorangan di dalam PAS mahupun kepada yang rapat dengan PAS. Mereka akan mengambil dua isu yang tiada bersangkutan dan mengatakan dua isu tersebut saling berkaitan antara satu sama lain.Rafizi Kembali Bermain Dengan Muslihat dan Tipudaya

Sebenarnya ia adalah muslihat lapuk yang mereka gunakan dua tahun lalu untuk ‘membuktikan’ yang Perdana Menteri Najib Tun Razak merompak RM 42 Billion wang milik 1MDB. Dan jika seorang yang berkulit putih

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Blogger Comment

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.

PERINGATAN: Blogger 1Rakyat tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
PENAFIAN: Semua petikan berita dan video di ambil dari web tempatan dan luar negara ada kena mengena dengan kepimpinan negara dan politik tanah air. Petikan ini hanya di buat untuk penilaian pengunjung sahaja untuk melihat kejadian sebenar senario politik Malaysia bukanlah dari luahan sebenar dari blogger 1Rakyat. Anda digalakan mengambil semua maklumat atau berita dalam blog ini untuk dijadikan rujukan dan pandangan dari pihak lain (copy & paste adalah digalakkan).

Posting Popular

Rakan Seperjuangan

Paparan halaman minggu lalu

Archive

BROKER PILIHAN ANDA

Ustaz Azhar Idrus

Watch videos at Vodpod and more of my videos

Blog List 3

Live Blog Stats

Suara Rakyat | About |Advertising |Blogger © 2011. modified by 1Rakyat