Facebook FanBox

Recommed Forex Broker

12/06/15

Letupkan saja lebuh raya Plus, sindir Dr Mahathir


Bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad secara sinis berkata Putrajaya patut “meletupkan” Lebih Raya Utara-Selatan (Plus), sebuah projek penting ketika era pentadbirannya.

Beliau mengulas dakwaan terdapat cubaan merosakkan legasinya melalui kempen buruk terhadap pengeluar kereta nasional Proton, sebuah cetusan ilham beliau.

“Ramai kata saya buat banyak benda buruk, seperti Lebuh Raya Utara-Selatan, sepatutnya kita letupkan saja,” katanya disambut gelak ketawa pemberita dalam sidang media di Kuala Lumpur hari ini.

“Lapangan terbang antarabangsa Kuala Lumpur, menara berkembar Petronas, semua ini tidak baik kamu tahu,” sindirnya lagi.

'Hamba yang setia'
Sebelum itu bekas menteri penerangan Tan Sri Zainuddin Maidin membangkitkan sama ada  stesen televisyen cuba memburuk-burukkan Proton semata-mata ia legasi Mahathir.

Zainuddin mendakwa dimaklumkan kawan-kawannya bahawa “kami hanya hamba setia yang menurut perintah, kami terima arahan dari penasihat-penasihat di JPM”.

Bekas ketua pengarang kumpulan Utusan Melayu, itu bagaimanapun sinis berkata mereka tidak harus malu kerana ia langkah paling berkesan, penuh etika dan nilai baru profesionalisme.

Semuanya, sindir tokoh wartawan itu lagi, demi “membangunkan maruah 1MDB sebagai legasi teragung Datuk Deri Najib”.

Ia, kata Zainuddin juga, akan mengatasi kehebatan Putrajaya, menara Petronas, KLIA, lebuh raya dan jambatan Pulau Pinang yang menjadi kenyataan di era Mahathir dulu.

“Syabas pahlawan Bugis teragung di abad ini,” katanya lagi.

1 ulasan:

Blogger Comment

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.

PERINGATAN: Blogger 1Rakyat tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
PENAFIAN: Semua petikan berita dan video di ambil dari web tempatan dan luar negara ada kena mengena dengan kepimpinan negara dan politik tanah air. Petikan ini hanya di buat untuk penilaian pengunjung sahaja untuk melihat kejadian sebenar senario politik Malaysia bukanlah dari luahan sebenar dari blogger 1Rakyat. Anda digalakan mengambil semua maklumat atau berita dalam blog ini untuk dijadikan rujukan dan pandangan dari pihak lain (copy & paste adalah digalakkan).

Posting Popular

Rakan Seperjuangan

Paparan halaman minggu lalu

Archive

BROKER PILIHAN ANDA

Ustaz Azhar Idrus

Watch videos at Vodpod and more of my videos

Blog List 3

Live Blog Stats

Suara Rakyat | About |Advertising |Blogger © 2011. modified by 1Rakyat