Facebook FanBox

Recommed Forex Broker

24/05/15

Scammer Ahmad Syahmi Jual Yes ID

Nama Scammer : Ahmad Syahmi
No Hp: +60194096727
Maybank 162526281545


Ini adalah salah seorang "scammer" yang menipu pengguna internet dengan menjual id YES 30GB dengan harga RM50. Mengikut maklumat yang saya terima dari rakan (mangsa) beliau akan mula Whatapps dengan mengatakan menjual ID YES 30GB dengan hanya bayaran RM50 sekali bayaran. Selepas bayaran dibuat beliau akan memberi ID yes berakhir dengan @moe.yes.my . ID tersebut tidak boleh digunakan beliau akan terus block no hp supaya mangsa tidak dapat menghubungi beliau.



May 10, 8:24 AM - +60 19-409 6727: Helo
May 10, 8:24 AM - +60 19-409 6727: Saya penjual id yes special 30gb
May 10, 9:11 AM - +You: Hi..
May 10, 9:11 AM - +You: 30gb berapa harga..
May 10, 9:12 AM - +You: Unlimited ada tak...?
May 10, 9:18 AM - +60 19-409 6727: Unlimited takde
May 10, 9:18 AM - +60 19-409 6727: 30gb pun dh cukup besar
May 10, 9:19 AM - +60 19-409 6727: 30gb sebulan,dan akan renew setiap bulan,cuma byr sekali sahaja
May 10, 9:26 AM - +60 19-409 6727: Update terkini id tggl 1 sahaja
May 10, 9:28 AM - +60 19-409 6727: Disebabkn ini id special undeground,restock utk id ini tak tahu bila
May 10, 9:28 AM - +You: Berapa harga?
May 10, 9:28 AM - +60 19-409 6727: Rm50 1 id
May 10, 9:28 AM - +You: Speed berapa?
May 10, 9:28 AM - +60 19-409 6727: Speed 4g bergantung pada kawasan
May 10, 9:29 AM - +60 19-409 6727: Sudah ada huddle?
May 10, 9:29 AM - +You: Nak renew mcm mana
May 10, 9:29 AM - +You: Memang pakai yes
May 10, 9:29 AM - +60 19-409 6727: Auto renew pada 15 atau 18hb setiap bulan
May 10, 9:29 AM - +60 19-409 6727: Tanpa charge monthly
May 10, 9:30 AM - +You: Sekali bayar saja ker?

May 10, 9:30 AM - +60 19-409 6727: salam Tuan/Cik/Puan dan terima kasih kerana minat membeli id yes underground
- bayaran sekali. Harga id adalah seperti berikut :
  1 id rm50 ( 1bulan warranty)
- tiada bayaran bulanan lagi.
- Speed unlimited dan support 4G (jika dongle support 4G)
- setiap id kouta 30gb sebulan
- setiap bulan kesemua id akan auto renew kouta.( renew 8hb hingga 15 hb)
May 10, 9:32 AM - +60 19-409 6727: Ada sesiapa kwn2 lain pki yes
May 10, 9:32 AM - +You: Ada tapi dah terminate
May 10, 9:32 AM - +You: Huddle ada
May 10, 9:32 AM - +60 19-409 6727: Terminate takpa selagi ada huddle
May 10, 9:33 AM - +60 19-409 6727: Saya akan bgi id dan password dan cara2 utk setting
May 10, 9:34 AM - +You: Setting pada huddle atau computer
May 10, 9:34 AM - +60 19-409 6727: Update terbaru tadi ada 2 id yg diberi oleh kwn saya staff yes
May 10, 9:34 AM - +60 19-409 6727: Huddle
May 10, 9:35 AM - +60 19-409 6727: Huddle perlu connect ke hp atau computer utk proses setting
May 10, 9:35 AM - +60 19-409 6727: Itu saja
May 10, 9:35 AM - +You: Ok jap lagi kita sambung
May 10, 9:35 AM - +60 19-409 6727: Ok baik
May 10, 9:36 AM - +60 19-409 6727: Rmi tgh pm saya,saya harap tuan puan cik dpt bagi response sgera
May 10, 9:37 AM - +60 19-409 6727: Utk tujuan memberi keutamaan kpd yg mahu berjimat
May 11, 10:45 PM - +You: Hi
May 11, 10:46 PM - +You: Nama sapa nyer? Id tu ada lagi tak?
May 11, 10:46 PM - +60 19-409 6727: Id ada 2 unit lagi
May 11, 10:47 PM - +You: Warranty cuma sebulan jer kan..
May 11, 10:47 PM - +You: Nak panggil apa awak ni..
May 11, 10:52 PM - +60 19-409 6727: Ya saya,pggl saya ahmad
May 11, 10:53 PM - +You: You main forex ker
May 11, 10:53 PM - +You: Id tu RM50 kan
May 11, 10:54 PM - +You: Yg lagi satu mcm mana
May 11, 11:58 PM - +60 19-409 6727: Sory late reply
May 11, 11:58 PM - +60 19-409 6727: Ya id tu rm50 sekali byr
May 12, 11:52 AM - +You: Camner nak bayar
May 12, 1:23 PM - +60 19-409 6727: Sory late reply
May 12, 1:23 PM - +60 19-409 6727: [08/05 1:51 PM] Ben: Ahmad syahmi
[08/05 1:52 PM] Ben: 162526281545
May 12, 1:24 PM - +60 19-409 6727: Ahmad Syahmi 162526281545 maybank
May 13, 2:52 PM - +You: Maaf smlm bz meeting ada discussion tak smpat nak tranfer
May 13, 2:52 PM - +You: Kejap lagi saya tranfer
May 13, 2:53 PM - +You: Nanti saya msg beritahu
May 13, 2:53 PM - +60 19-409 6727: Ok noted
May 14, 1:22 AM - +You: Bro sorry sgt bz tak sempat tranfer
May 14, 1:22 AM - +You: 😰baru balik kerja
May 14, 1:32 AM - +You: RM0.00 M2U: 3rd Party Funds Transfer - RM50.00 accepted on 14 May 2015 01:32:31. Transform your banking experience with our new M2U app!
May 14, 1:32 AM - +You: IMG-20150514-WA0005.jpg (file attached)
Payment
May 14, 7:37 AM - +60 19-409 6727: Terima kasih kerana membeli dengan saya. 

ID : *******@moe.yes.my
password : xxxxxx

Id ini hanya sesuai untuk streaming video dan browser sahaja. tidak suppport untuk online gaming terima kasih.

cara-cara unblock website (Facebook dan lain2) untuk id bestari

1. Untuk pc windows rujuk sini :
sila guna google chrome atau firefox . Guna extension "browsec". sila rujuk gambar yg akan saya bagi nanti

2. Untuk iphone atau ipad rujuk sini :
Guna Bypass melalui wifi atau sila pergi itunes atau apps store pada iphone anda search dan install vpn ni "onavo protect"
https://itunes.apple.com/us/app/onavo/id577491499?mt=8&ls=1. sila rujuk gambar yg akan saya bagi nanti

3. Untuk HP android rujuk sini :
Jika tidak main game online pakai trick wifi yang saya bagi nanti. Jika main game online,
sila search kat play store "psiphon" atau "onavo protect"Install dan run pilih server singapore untuk psiphon. sila rujuk gambar yg akan saya bagi nanti

4. Tarikh Id renew kouta adalah 8HB hingga 15HB setiap bulan.
May 14, 8:46 AM - +You: Boleh tukar password ker
May 14, 8:46 AM - +60 19-409 6727: Tak bole tuan
May 14, 8:47 AM - +60 19-409 6727: Password sudah origin generated
May 14, 8:48 AM - +You: Boleh org guna id sama ker
May 14, 8:48 AM - +You: Log in dlm satu masa
May 14, 9:00 AM - +60 19-409 6727: Saya tak pasti
May 14, 9:00 AM - +60 19-409 6727: Tak pernh cuba
May 14, 9:16 AM - +You: Ok..

Selepas itu beliau akan block no hp supaya kita tidak dapat menghubungi beliau lagi.  Rakan saya berharap agar kita semua dapat sebarkan pada semua pengguna internet supaya scammer seperti Ahmad Syahmi No Hp: +60194096727  Maybank 162526281545 tidak sewenang-wenangnya menipu. Walaupun RM50 jumlah yang kecil diharap kita semua berhati-hati manusia seperti ini. Disini saya sertakan screenshot yang diberikan oleh rakan internet saya.








1 ulasan:

  1. Syukur alhamdulillah saya ucapkan kepada ALLAH karna atas kehendaknya melalui MBAH RAWA GUMPALA saya sekaran sudah bisa buka toko sendiri dan bahkan saya berencana ingin membangun hotel dan itu semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya tidak pernah menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini,atas bantuan MBAH RAWA GUMPALA yang telah memberikan nomor selama 3x putaran dan alhamdulillah itu semuanya tembus bahkan beliau juga membantu saya dengan dana ghaib dan itu juga benar benar terbukti,MBAH RAWA GUMPALA juga menawarkan minyak penarik kepada saya dan katanya minyak ini bisa digunakan untuk berbagai jenis keperluan dan baru kali ini saya temukan paranormal yang bisa dipercaya,,bagi teman teman yang ingin dibantu untuk dikasi nomor yang benar benar terbukti tembus atau dana ghaib dan kepengen ingin membeli minyak penarik silahkan hubungi MBAH RAWA GUMPALA di 085316106111 ini benar benar terbukti nyata karna saya sendiri yang sudah membuktikannya. BUKA BLOG MBAH RAWA GUMPALA

    BalasPadam

Blogger Comment

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.

PERINGATAN: Blogger 1Rakyat tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
PENAFIAN: Semua petikan berita dan video di ambil dari web tempatan dan luar negara ada kena mengena dengan kepimpinan negara dan politik tanah air. Petikan ini hanya di buat untuk penilaian pengunjung sahaja untuk melihat kejadian sebenar senario politik Malaysia bukanlah dari luahan sebenar dari blogger 1Rakyat. Anda digalakan mengambil semua maklumat atau berita dalam blog ini untuk dijadikan rujukan dan pandangan dari pihak lain (copy & paste adalah digalakkan).

Posting Popular

Rakan Seperjuangan

Paparan halaman minggu lalu

Archive

BROKER PILIHAN ANDA

Ustaz Azhar Idrus

Watch videos at Vodpod and more of my videos

Blog List 3

Terdapat ralat dalam alat ini

Live Blog Stats

Suara Rakyat | About |Advertising |Blogger © 2011. modified by 1Rakyat