Facebook FanBox

Recommed Forex Broker

20/09/14

'Nama pak cik tak ada jadi MB'


Persidangan tiga hari yang menyaksikan para perwakilan mengerut dahi dan bertegang leher bertukar ceria seketika apabila naib presiden PAS, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man memberi pandangannya mengenai isu calon menteri besar Selangor.

Dalam ucapan penggulungannya di Muktamar PAS Ke-60 itu, Tuan Ibrahim berceloteh mengenai kebimbangan orang ramai ke atas isu berkenaan dan harapan agar parti Islam tersebut dapat menyelesaikan isu tersebut.

Melalui ceritanya itu, Tuan Ibrahim menekankan bahawa isu mengenai calon menteri besar tersebut sepatutnya diselesaikan oleh pemimpin tertinggi PAS, dan bukannya dipikul oleh orang ramai.

"Ada seorang pak cik datang bertanyakan kepada saya meminta menyelesaikan isu menteri besar Selangor. Saya berkata, 'saya sudah periksa, pakcik, nama pak cik tak ada'.

"Isu ini isu pimpinan, jadi biar pimpinan yang selesaikan," katanya mengundang gelak ketawa perwakilan dan wartawan yang menyaksikan ucapan penggulungannya.

"Jangan semua kita nak pikul masalah. Masalah yang berlaku apabila kita pikul bebanan orang lain. Nak pikul bebanan orang lain buat apa," katanya lagi.

Secara berjenaka, pesuruhjaya PAS Pahang itu turut menasihatkan para pemimpin parti supaya tidak bergaduh dalam media sehingga ketahui umum.

Katanya, pertikaian seperti itu akan membimbangkan kelompok bukan Islam yang menyokong PAS.

Beliau mengumpamakan pemimpin tersebut seperti pasangan suami isteri yang menurutnya tidak harus menyelesaikan masalah di depan anak-anak.

"Sepatutnya (ibu dan ayah) masuk bilik, padam lampu dan baru berkelahi," katanya dengan senyum kecil dan diiringi gelak ketawa perwakilan dan wartawan sekali lagi.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Blogger Comment

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.

PERINGATAN: Blogger 1Rakyat tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
PENAFIAN: Semua petikan berita dan video di ambil dari web tempatan dan luar negara ada kena mengena dengan kepimpinan negara dan politik tanah air. Petikan ini hanya di buat untuk penilaian pengunjung sahaja untuk melihat kejadian sebenar senario politik Malaysia bukanlah dari luahan sebenar dari blogger 1Rakyat. Anda digalakan mengambil semua maklumat atau berita dalam blog ini untuk dijadikan rujukan dan pandangan dari pihak lain (copy & paste adalah digalakkan).

Posting Popular

Rakan Seperjuangan

Paparan halaman minggu lalu

Archive

BROKER PILIHAN ANDA

Ustaz Azhar Idrus

Watch videos at Vodpod and more of my videos

Blog List 3

Live Blog Stats

Suara Rakyat | About |Advertising |Blogger © 2011. modified by 1Rakyat