Facebook FanBox

Recommed Forex Broker

9/05/14

ISMA cadang hudud ke atas bukan MuslimNGO Ikatan Muslimin Malaysia (ISMA) mencadangkan agar hukuman hudud dikenakan ke atas bukan Muslim dengan menyelaraskan undang-undang sivil dan syariah.

Presidennya, Abdullah Zaik Abdul Rahman berkata cadangan tersebut adalah demi memastikan keselamatan nasional terpelihara.

"Saya setuju (dilaksanakan ke atas bukan Muslim).

"Dalam hukum-hukum melibatkan kepentingan awam, maka ia hendaklah dilaksanakan kepada semua.

"Dalam hudud kita tengok dua aspek, iaitu kifarah atau pengampunan dosa bagi orang Islam.

"Bagi bukan Islam pula, ia dilihat dari segi aspek keselamatan nasional," katanya dalam sidang media di pejabat ISMA pagi ini.

Beliau berkata demikian bagi menjawab soalan pemberita sama ada beliau bersetuju undang-undang hudud dilaksanakan ke atas orang bukan Islam.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Blogger Comment

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.

PERINGATAN: Blogger 1Rakyat tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
PENAFIAN: Semua petikan berita dan video di ambil dari web tempatan dan luar negara ada kena mengena dengan kepimpinan negara dan politik tanah air. Petikan ini hanya di buat untuk penilaian pengunjung sahaja untuk melihat kejadian sebenar senario politik Malaysia bukanlah dari luahan sebenar dari blogger 1Rakyat. Anda digalakan mengambil semua maklumat atau berita dalam blog ini untuk dijadikan rujukan dan pandangan dari pihak lain (copy & paste adalah digalakkan).

Posting Popular

Rakan Seperjuangan

Paparan halaman minggu lalu

Archive

BROKER PILIHAN ANDA

Ustaz Azhar Idrus

Watch videos at Vodpod and more of my videos

Blog List 3

Live Blog Stats

Suara Rakyat | About |Advertising |Blogger © 2011. modified by 1Rakyat