Facebook FanBox

Recommed Forex Broker

18/03/14

NYT: Komputer mungkin ubah laluan pesawat


Terdapat kemungkinan laluan penerbangan Boeing 777-200ER diubah oleh seseorang yang memprogramkannya melalui komputer pesawat itu daripada kokpit, lapor New York Times (NYT).

Memetik seorang pegawai kanan Amerika, seseorang itu dilaporkan pasti mempunyai mengetahui perihal sistem pesawat.

NYT juga memetik pegawai Amerika yang membantu siasatan Malaysia bahawa pemprograman semula mungkin berlaku sebelum Aircraft Communications Addressing and Reporting System (Acars) ditutup.

Dan menurutnya lagi, pertukaran haluan pertama ke arah Barat dibuat oleh komputer pesawat.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Blogger Comment

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.

PERINGATAN: Blogger 1Rakyat tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
PENAFIAN: Semua petikan berita dan video di ambil dari web tempatan dan luar negara ada kena mengena dengan kepimpinan negara dan politik tanah air. Petikan ini hanya di buat untuk penilaian pengunjung sahaja untuk melihat kejadian sebenar senario politik Malaysia bukanlah dari luahan sebenar dari blogger 1Rakyat. Anda digalakan mengambil semua maklumat atau berita dalam blog ini untuk dijadikan rujukan dan pandangan dari pihak lain (copy & paste adalah digalakkan).

Posting Popular

Rakan Seperjuangan

Paparan halaman minggu lalu

Archive

BROKER PILIHAN ANDA

Ustaz Azhar Idrus

Watch videos at Vodpod and more of my videos

Blog List 3

Live Blog Stats

Suara Rakyat | About |Advertising |Blogger © 2011. modified by 1Rakyat