Facebook FanBox

Recommed Forex Broker

15/03/14

Biodata Ibrahim Mat Zin Raja Bomoh Pesawat MH370

Biodata Ibrahim Mat Zin Raja Bomoh Sedunia penjejak pesawat MH370 yang hilang. Nama Ibrahim Mat Zin kini semakin melonjak naik apabila individu tersebut mendakwa dirinya sebagai raja bomoh dan tiba di KLIA dalam usaha menjejaki pesawat MH370 menggunakan upacara ritual. Namun tindakannya mengadakan upacara seperti itu adalah bertentangan dengan ajaran agama islam dan menerima pelbagai pandangan negatif.
dukun-3
Biodata Raja Bomoh Pesawat MH370
Nama Penuh: Ibrahim Mat Zin
Umur: 80 Tahun
Warganegara: Malaysia
Gelaran: Datok Mahaguru Ibrahim Mat Zin/ Raja Bomoh Sedunia Nujum VIP
Pengalaman Bomoh: 50 Tahun
Pekerjaan: Bomoh/ Dukun dan Pengasas Persatuan Seni Silat Gayong Ghaib (PSSGGM)
Kejayaan Kareer Bomoh:  Kes tragedi Highland Tower serta membatalkan ilmu hitam Mona Fendy agar hakim dapat menjalankan tugas di Mahkamah Temerloh, Pahang.
Fatwa JAKIM: Pihak JAKIM mengesahkan segala perbuatan ritual Ibrahim Mat Zin adalah syirik dan khurafat. Jika dilihat dari sudut alat-alat yang digunakan beliau pula menggambarkan bahawa bahawa Raja Bomoh ini menggunakan unsur khurafat dan tahyul yang ditolak dalam Islam
Kronologi Kareer Bomoh:
2004 – Rawatan beliau difatwakan haram oleh JAKIM kerana bercanggah dengan akidah Islam. Rawatan Ibrahim Mat Zin mengandungi unsur-unsur syirik, khurafat dan penipuan.
2013 – Mendakwa dijemput pemimpin Pakatan Rakyat (PR) agar beliau mampu menilik kemenangan PR pada Pilihan Raya Umum ke tigabelas (PRU-13)
2014 – Muncul di balai ketibaan KLIA bersama beberapa peralatan untuk menjejaki pesawat MH370 yang hilang. Ibrahim Mat Zin mendakwa dirinya dijemput dalam usaha mencari MH370. Menurutnya MH370 hilang akibat tergantung antara tiga buah negara.

Saya rasa ragu-ragu terhadap bomoh ini. Apakah agenda sebenar dia hadir dan memberitahu kita semua yang dirinya mampu mencari MH370? Apakah benar dirinya orang ViP dalam pencarian ini? Apakah benar pemimpin tertinggi kita memanggil dirinya untuk membantu? Semuanya adalah persoalan yang kita sendiri yakin yang Raja Bomoh ini penipu.
Sedang seluruh dunia memerhatikan kita, muncul pula seorang Bomoh yang sedang memalukan negara dengan segala aksi tidak masuk akalnya. Terbaru beliau bersama beberapa anak buahnya telah menggunakan payung, bakul dan kelapa yang kononnya bertujuan untuk mencari mana hilangnya MH370.
Kenyataan Dari JAKIM Ibrahim Mat Zin Penipu
JAKIM MAHAGURU INRAHIM MAT ZIN
Yang paling saya tak faham, kenapa pihak sekuriti (keselamatan) KLIA membiarkan bomoh ini melakukan hal memalukan dipintu pelancong masuk ke negara kita? Apakah ini disengajakan? Apakah alasan pihak KLIA? Hentikanlah perkara ini. Sangat memalukan.

Video Upacara Ritual Raja Bomoh MH370

Gambar Raja Bomoh Ibrahim Mat Zin

dukun
bomoh
Raja-Bomoh-Ibrahim-Mat-Zin-KLIA

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Blogger Comment

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.

PERINGATAN: Blogger 1Rakyat tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
PENAFIAN: Semua petikan berita dan video di ambil dari web tempatan dan luar negara ada kena mengena dengan kepimpinan negara dan politik tanah air. Petikan ini hanya di buat untuk penilaian pengunjung sahaja untuk melihat kejadian sebenar senario politik Malaysia bukanlah dari luahan sebenar dari blogger 1Rakyat. Anda digalakan mengambil semua maklumat atau berita dalam blog ini untuk dijadikan rujukan dan pandangan dari pihak lain (copy & paste adalah digalakkan).

Posting Popular

Rakan Seperjuangan

Paparan halaman minggu lalu

Archive

BROKER PILIHAN ANDA

Ustaz Azhar Idrus

Watch videos at Vodpod and more of my videos

Blog List 3

Live Blog Stats

Suara Rakyat | About |Advertising |Blogger © 2011. modified by 1Rakyat