Facebook FanBox

Recommed Forex Broker

15/03/14

Bagaimana nak 'lesapkan' pesawat jet
MH370 Ketika misteri kehilangan pesawat penerbangan MH370 Malaysia Airlines masih belum terjawab, apa yang bermula sebagai satu kejadian pelik mula menjadi lebih pelik.

Ada pesawat komersial yang telah hilang sebelum ini, tetapi sehinggalah bangkainya ditemui. MH370 nampaknya seperti hilang begitu saja. Tetapi bagaimana itu boleh berlaku? Dan apakah maknanya bagi sesebuah kapal terbang hilang?

Kejutan ekoran misteri kehilangan Boeing 777 itu adalah sebahagian besarnya hasil daripada sikap kita yang mengambil mudah limpahan maklumat.

Kita menjangka dapat tahu apa sahaja dan pada bila-bila masa. Jika anda masuk ke lamanweb pengesanan penerbangan, anda boleh memasukkan nombor penerbangan mana-mana pesawat komersil dan dapat melihat lokasi dan arah semasanya.

Malah, dalam kebanyakan kes, kapal terbang sentiasa disambungkan ke dalam rangkaian maklumat global dengan pelbagai bentuk pengawasan dan komunikasi.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Blogger Comment

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.

PERINGATAN: Blogger 1Rakyat tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
PENAFIAN: Semua petikan berita dan video di ambil dari web tempatan dan luar negara ada kena mengena dengan kepimpinan negara dan politik tanah air. Petikan ini hanya di buat untuk penilaian pengunjung sahaja untuk melihat kejadian sebenar senario politik Malaysia bukanlah dari luahan sebenar dari blogger 1Rakyat. Anda digalakan mengambil semua maklumat atau berita dalam blog ini untuk dijadikan rujukan dan pandangan dari pihak lain (copy & paste adalah digalakkan).

Posting Popular

Rakan Seperjuangan

Paparan halaman minggu lalu

Archive

BROKER PILIHAN ANDA

Ustaz Azhar Idrus

Watch videos at Vodpod and more of my videos

Blog List 3

Live Blog Stats

Suara Rakyat | About |Advertising |Blogger © 2011. modified by 1Rakyat