Facebook FanBox

Recommed Forex Broker

17/07/12

Video remaja di belasah di balai polis tersebar

First mesti kita fikir siapa yang rakam ? Then kita mesti fikir kenapa dia rakam ? Then kita pasti akan fikir apa tujuan dia sebarkan hal tersebut? Betul tak? Itu juga perkara yang aku terlintas di pemikiran aku. Mula2 korang tengok dulu video tersebut kat bawah neh ataupun direct pergi sini.

Soklan pertama, siapa yang rakam? Aku tatau. Tapi yang aku tahu mereka rakam guna handphone. Sebab itulah satu2nya alat yang boleh merakam yang boleh dibawa masuk ke sana sini tanpa sekatan..



Kedua, kenapa dia rakam? Lagi aku tak faham satu haramjadah.

Ketiga, apa tujuan dia sebarkan di facebook? Sorry, aku taktau nak jawab macam mana.

Apa yang aku boleh simpulkan disini ialah kita tak boleh nak buat apa2 kesimpulan pun berdasarkan kepada satu video. Cukup susah nak cakap apa2 sebab taktau punca kepada perlakuan tersebut. Namun, bagi aku sekira nya dia terbukti seorang penjenayah, jalankan je hukuman yang telah ditetapkan. Tetapi, jika sekira nya dia masih lagi seorang suspect, itu bukan tindakan yang wajar..

Apa2 pun, seorang pelaku kes jenayah berat andai dilayan kejam sememangnya patut kerana mereka terlebih dahulu kejam kepada masyarakat. Inilah pendapat aku. Bai

SUMBER:http://sozcyili.blogspot.com/2012/07/video-polis-belasah-remaja-tersebar.html

1 ulasan:

  1. polis raja dimalaysia dibela olih united lembu maka jadilah haramjadah???

    BalasPadam

Blogger Comment

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.

PERINGATAN: Blogger 1Rakyat tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
PENAFIAN: Semua petikan berita dan video di ambil dari web tempatan dan luar negara ada kena mengena dengan kepimpinan negara dan politik tanah air. Petikan ini hanya di buat untuk penilaian pengunjung sahaja untuk melihat kejadian sebenar senario politik Malaysia bukanlah dari luahan sebenar dari blogger 1Rakyat. Anda digalakan mengambil semua maklumat atau berita dalam blog ini untuk dijadikan rujukan dan pandangan dari pihak lain (copy & paste adalah digalakkan).

Posting Popular

Rakan Seperjuangan

Paparan halaman minggu lalu

Archive

BROKER PILIHAN ANDA

Ustaz Azhar Idrus

Watch videos at Vodpod and more of my videos

Blog List 3

Terdapat ralat dalam alat ini

Live Blog Stats

Suara Rakyat | About |Advertising |Blogger © 2011. modified by 1Rakyat