Facebook FanBox

Recommed Forex Broker

29/06/12

Uncleseekers terus ‘mengamuk’. Parpukari kena tendang.

Oleh: MSK

Dua hari lalu aku tulis tentang fenomena Uncleseekers. Dalam posting tersebut, aku tulis tentang peningkatan minat yang terlalu tinggi terhadap blog Uncleseekers.

Diantara sedutan posting tersebut ialah, “Aku berani kata, blog Uncleseekers akan meningkat lebih tinggi dari blog Anak Sungai Derhaka atau blog Parpukari dalam masa beberapa hari ini. Bila sesuatu blog itu sudah sampai ke ranking yang agak tinggi (sekitar 500-700), bukan senang untuk meningkatkan hits. Ia mengambil masa yang lama untuk meningkat. Perhatikan peningkatan yang luarbiasa dalam masa dua hari yang lepas.

Aku jangkakan ia akan mengambil masa beberapa hari bagi Uncleseekers untuk melintasi blog Parpukari dan Anaksungaiderhaka…tapi apa yang berlaku ialah blog Uncleseekers hanya mengambil masa dua hari untuk menyingkir blog Parpukari. Selepas ini, aku percaya ia hanya memerlukan sehari saja lagi untuk Uncleseekers menyingkir Anaksungaiderhaka.

Apa yang akan berlaku seterusnya?

Sama ada Uncleseekers akan menyingkir Amenoworld atau Papagomo sudah tidak penting bagi aku. Aku lebih minat apabila Uncleseekers dapat berada ditempat yang setanding dengan Malaysia-today.net. Dan ini tidak susah dilakukan.

Dalam posting yang sama dua hari lalu juga, aku memulakan dengan tajuk “Umno dibelakang Uncleseekers?”.

Aku bukan mendakwa Umno dibelakang Uncleseekers..tapi soalan itu hanyalah soalan provokatif yang juga dikenali dengan nama “lawyer’s trick”. Apabila seseorang peguam mahukan maklumat, dia kena pakai saikologi…dia tak boleh buat macam polis cari maklumat. Bubuh dalam bilik aircond, suruh telanjang dan peluk ais. Aku tak boleh nak siksa orang untuk dapatkan maklumat.

Uncleseekers sendiri tak marah bila aku buat soalan macam tu…sebaliknya orang-orang yang terlalu partisan terus menganggap aku cuba buat fitnah. Blog Umno tak payah cakap la…terus kutuk aku. Malah ada member dalam Pakatan juga yang bagi tau kat aku…”jangan over sangat la.”

Ini masalah politik Malaysia. Terlalu taksub dengan parti. Bila Raja Petra kutuk Umno semua orang kata Anwar bayar dia. Bila dia kutuk Pakatan, orang kata dia buat U-turn…dan ada yang tanya “Berapa Najib bayar?”

Itu sebab aku suka kalau Uncleseekers setanding dengan Malaysia-Today sebab Raja Petra akan hentam mana yang tak betul manakala Uncleseekers dari dulu tak minat dengan politik. Tapi kedua-dua blog ini akan menjadi perintis kepada perubahan politik Malaysia.

Terus terang aku katakan, Mediaperak adalah blog politik anti Umno. Dan bila aku menilai blog Uncleseekers, aku menilai dari sudut politik.

Bila aku tulis “Umno dibelakang Uncleseekers”, ada sebab mengapa aku membuat provokasi tersebut. Ia terhasil apabila aku bersembang dengan seorang peguam tentang mengapa Umno tidak bertindak terhadap kumpulan yang membuat ‘harrasment’ terhadap Ambiga. Peguam tersebut terus menjawab..”No action is an action!”.

Dari situ, aku bertanya “Mengapa Umno tidak mengambil tindakan terhadap Uncleseekers?”. Jawapannya juga mudah. “Tidak mengambil tindakan itu juga adalah satu tindakan!”.

Aku dah bagi beberapa klu untuk pembaca membuat andaian mengapa Umno tidak mengambil tindakan terhadap Uncleseekers. Tapi aku tau, kebanyakan pembaca mahukan jawapan yang disediakan..bukan mencari jawapan.

Hangpa nak tau pasai apa Umno tidak mengambil tindakan terhadap Uncleseekers? Tunggu malam sikit sementara aku menghabiskan “jigsaw puzzle” ini.

***Sumber Berita Dari: http://mediaperak.com/2012/06/29/uncleseekers-terus-mengamuk-parpukari-kena-tendang/

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Blogger Comment

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.

PERINGATAN: Blogger 1Rakyat tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
PENAFIAN: Semua petikan berita dan video di ambil dari web tempatan dan luar negara ada kena mengena dengan kepimpinan negara dan politik tanah air. Petikan ini hanya di buat untuk penilaian pengunjung sahaja untuk melihat kejadian sebenar senario politik Malaysia bukanlah dari luahan sebenar dari blogger 1Rakyat. Anda digalakan mengambil semua maklumat atau berita dalam blog ini untuk dijadikan rujukan dan pandangan dari pihak lain (copy & paste adalah digalakkan).

Posting Popular

Rakan Seperjuangan

Paparan halaman minggu lalu

Archive

BROKER PILIHAN ANDA

Ustaz Azhar Idrus

Watch videos at Vodpod and more of my videos

Blog List 3

Live Blog Stats

Suara Rakyat | About |Advertising |Blogger © 2011. modified by 1Rakyat