Facebook FanBox

Recommed Forex Broker

7/06/12

PKR sedia bantu siswa saman PTPTN

PKR menyatakan kesediaan untuk membantu siswa baru Universiti Selangor (Unisel) yang berhasrat untuk mengambil tindakan undang-undang ke atas Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) atas tindakan membekukan pinjaman mereka.

Pengarah strategi parti itu, Rafizi Ramli berkata PKR akan mengkaji penjanjian pinjaman individu berkenaan untuk mengenalpasti sekiranya PTPTN berhak untuk mengambil tindakan menghentikan pinjaman dengan sewenang-wenangnya.

Sekiranya ada asas undang-undang, PKR akan mencari siswa yang sanggup tampil untuk menyaman PTPTN, katanya.

Beliau memberi alasan, hanya siswa berkenaan yang mempunyai locus standi dalam kes seperti itu kerana mereka merupakan pihak yang menandatangan pinjaman tersebut.

Tambahnya, golongan yang terjejas dalam tindakan bersifat politik seperti itu ialah siswa yang bergantung kepada pinjaman untuk melanjutkan pengajian.

Tindakan mengejut PTPTN itu juga menyebabkan kesukaran kepada pelajar baru di universiti milik kerajaan negeri Selangor, katanya.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Blogger Comment

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.

PERINGATAN: Blogger 1Rakyat tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
PENAFIAN: Semua petikan berita dan video di ambil dari web tempatan dan luar negara ada kena mengena dengan kepimpinan negara dan politik tanah air. Petikan ini hanya di buat untuk penilaian pengunjung sahaja untuk melihat kejadian sebenar senario politik Malaysia bukanlah dari luahan sebenar dari blogger 1Rakyat. Anda digalakan mengambil semua maklumat atau berita dalam blog ini untuk dijadikan rujukan dan pandangan dari pihak lain (copy & paste adalah digalakkan).

Posting Popular

Rakan Seperjuangan

Paparan halaman minggu lalu

Archive

BROKER PILIHAN ANDA

Ustaz Azhar Idrus

Watch videos at Vodpod and more of my videos

Blog List 3

Live Blog Stats

Suara Rakyat | About |Advertising |Blogger © 2011. modified by 1Rakyat