Facebook FanBox

Recommed Forex Broker

7/05/12

AMK mahu bantu 91 individu dicari polis

Angkatan Muda Keadilan (AMK) akan menyediakan bantuan kepada 91 individu dikehendaki polis berhubung perhimpunan 28 April.

Ketuanya, Shamsul Iskandar Md Akin berkata, pegerakan itu akan memberi bantuan dalam bentuk khidmat nasihat sebelum individu berkenaan tampil ke balai polis.

"Saya lihat, tiada lagi yang menawarkan perkhidmatan kepada individu-individu yang gambar mereka dipaparkan.

"Jadi AMK akan membantu mereka. Cuma saya nak desak PDRM, agar memaklumkan pada rakyat apa kesalahan mereka ini sehingga gambar mereka dikeluarkan secara meluas oleh media," katanya pada sidang media di ibu pejabat PKR hari ini.

Pada Khamis lalu, Polis Diraja Malaysia (PDRM) mengeluarkan gambar senarai 49 yang dikehendaki ekoran penglibatan mereka dalam perhimpunan BERSIH 3.0 pada Sabtu lalu.

Semalam, sebanyak 42 gambar individu yang dikehendaki polis itu dikeluarkan.

Sehubungan itu, Shamsul berkata, AMK juga akan turut mengumpul maklumat individu yang dikehendaki itu untuk diserahkan kepada peguamnya.

"Kita akan kumpulkan maklumat-maklumat mereka ini dan serah kepada kawan-kawan peguam PKR, Majlis Peguam, Suaram dan Lawyers for Liberty," katanya lagi.

Beliau menyeru individu berkenaan supaya menghubungi AMK melalui talian 012-6541415 atau e-mel kepada amkbersih428@gmail.com.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Blogger Comment

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.

PERINGATAN: Blogger 1Rakyat tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
PENAFIAN: Semua petikan berita dan video di ambil dari web tempatan dan luar negara ada kena mengena dengan kepimpinan negara dan politik tanah air. Petikan ini hanya di buat untuk penilaian pengunjung sahaja untuk melihat kejadian sebenar senario politik Malaysia bukanlah dari luahan sebenar dari blogger 1Rakyat. Anda digalakan mengambil semua maklumat atau berita dalam blog ini untuk dijadikan rujukan dan pandangan dari pihak lain (copy & paste adalah digalakkan).

Posting Popular

Rakan Seperjuangan

Paparan halaman minggu lalu

Archive

BROKER PILIHAN ANDA

Ustaz Azhar Idrus

Watch videos at Vodpod and more of my videos

Blog List 3

Live Blog Stats

Suara Rakyat | About |Advertising |Blogger © 2011. modified by 1Rakyat