Facebook FanBox

Recommed Forex Broker

9/04/12

IGP enggan ulas perhimpunan BERSIH 3.0

Ketua polis negara Tan Sri Ismail Omar masih enggan mengulas mengenai perhimpunan BERSIH 3.0 yang dirancang untuk diadakan pada 28 April.

Ditanya dalam satu sidang media hari ini, Ismail berkata, wartawan perlu menunggu sehingga sidang akhbar selepas ini untuk dimaklumkan mengenai persediaan polis untuk menghadapi perhimpunan berkenaan.

Ismail juga enggan menyatakan sama ada penganjurnya BERSIH 2.0, yang dianggotai kira-kira 80 NGO, memohon permit untuk perhimpunan tersebut.

Pasukan itu menerima kecaman atas tindakan mengisytiharkan BERSIH 2.0 sebagai perhimpunan haram, menjelang perhimpunan kedua pada 9 Julai lalu.

Berikutan itu, polis menghalang BERSIH 2.0 daripada mengadakan ceramah dan turut menahan individu yang memakai baju dan juga membawa bahan publisiti perhimpunan tersebut.

Status gabungan BERSIH 2.0 setakat ini masih belum dipastikan namun belum ada tindakan diambil ke atas pengerusi bersamanya, S Ambiga dan juga ke atas anggota sekretariat BERSIH 2.0

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Blogger Comment

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.

PERINGATAN: Blogger 1Rakyat tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
PENAFIAN: Semua petikan berita dan video di ambil dari web tempatan dan luar negara ada kena mengena dengan kepimpinan negara dan politik tanah air. Petikan ini hanya di buat untuk penilaian pengunjung sahaja untuk melihat kejadian sebenar senario politik Malaysia bukanlah dari luahan sebenar dari blogger 1Rakyat. Anda digalakan mengambil semua maklumat atau berita dalam blog ini untuk dijadikan rujukan dan pandangan dari pihak lain (copy & paste adalah digalakkan).

Posting Popular

Rakan Seperjuangan

Paparan halaman minggu lalu

Archive

BROKER PILIHAN ANDA

Ustaz Azhar Idrus

Watch videos at Vodpod and more of my videos

Blog List 3

Live Blog Stats

Suara Rakyat | About |Advertising |Blogger © 2011. modified by 1Rakyat