Facebook FanBox

Recommed Forex Broker

4/02/12

Hasan Ali tegas tidak merayu pemecatan dari PAS

Bekas pesuruhjaya PAS Selangor, Datuk Dr Hasan Ali hari ini mengisytiharkan bahawa beliau tidak akan merayu pemecatannya daripada parti itu.

Empat hari sebelum tempoh membuat rayuan tamat, Hasan berkata keputusannya itu dibuat kerana beliau telah dipecat sewenang-wenangnya.

Beliau menyenaraikan sembilan sebab mengapa beliau membuat keputusannya tersebut:

1. Peranan 'parasit' dalam mempengaruhi pemecatannya.

2. Tidak menerima sebarang surat meminta beliau menjawab tuduhan terhadapnya.
3. Sebelum pemecatannya pada 27 Disember, Mursyidul Am PAS, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat telah berkata perkara itu telah diselesaikan.

4. PAS telah terpesong daripada perjuangan asalnya.

5. Pendirian akomodatif PAS terhadap rakan kongsi Pakatan Rakyat.

6. Dihalang untuk menegakkan hak orang Melayu dan Islam ketika berkhidmat dalam kerajaan negeri Selangor.

7. 'Parasit' dalam PAS lebih berminat untuk mendengar cakap DAP dan PKR daripada parti mereka sendiri dalam hal-hal pentadbiran negeri.

8. Hampir tiada ruang untuk Islam di Selangor kerana DAP, PKR dan beberapa 'parasit' PAS di negeri itu menyekat usaha beliau, atas dasar hak asasi manusia, kebebasan, hak membuat pilihan dan untuk menawan Putrajaya.

9. 'Parasit' PAS melihat secara negatif usaha beliau bagi pihak masyarakat Melayu dan Islam tetapi tidak pernah menemuinya. Sebaliknya, mereka memilih untuk menyerang beliau melalui media.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Blogger Comment

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.

PERINGATAN: Blogger 1Rakyat tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
PENAFIAN: Semua petikan berita dan video di ambil dari web tempatan dan luar negara ada kena mengena dengan kepimpinan negara dan politik tanah air. Petikan ini hanya di buat untuk penilaian pengunjung sahaja untuk melihat kejadian sebenar senario politik Malaysia bukanlah dari luahan sebenar dari blogger 1Rakyat. Anda digalakan mengambil semua maklumat atau berita dalam blog ini untuk dijadikan rujukan dan pandangan dari pihak lain (copy & paste adalah digalakkan).

Posting Popular

Rakan Seperjuangan

Paparan halaman minggu lalu

Archive

BROKER PILIHAN ANDA

Ustaz Azhar Idrus

Watch videos at Vodpod and more of my videos

Blog List 3

Live Blog Stats

Suara Rakyat | About |Advertising |Blogger © 2011. modified by 1Rakyat