Facebook FanBox

Recommed Forex Broker

14/10/11

Penggodam telefon selebriti hadapi 26 tuduhan

LOS ANGELES: Seorang lelaki disyaki penggodam yang mencuri gambar bogel Scarlett Johansson ditahan Biro Siasatan Persekutuan (FBI), semalam.

Christopher Chaney, 35, didakwa 26 pertuduhan menggodam komputer, mencuri identiti dan mencuri dengar perbualan telefon.

Penahanan itu dibuat melalui siasatan di bawah Operasi Hackerazzi FBI. Polis melancarkan siasatan bagi mengesan pihak bertanggungjawab mencuri imej peribadi daripada peralatan elektronik sehingga 50 selebriti wanita.

Selain Scarlett, turut menjadi sasaran ialah Miley Cyrus dan Vanessa Hudgens.

Imej bogel Scarlett muncul di Internet bulan lalu selepas didakwa dicuri penggodam dari telefon bimbitnya.

Bintang High School Musical, Vanessa, menemui ejen FBI Mac lalu.

Penggodam juga mencuri gambar sulit Mila Kunis bersama pasangannya dalam filem Friends With Benefits, Justin Timberlake, dari telefon aktres terbabit.

PERINGATAN: Blogger 1Rakyat tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
PENAFIAN: Semua petikan berita dan video di ambil dari web tempatan dan luar negara ada kena mengena dengan kepimpinan negara dan politik tanah air. Petikan ini hanya di buat untuk penilaian pengunjung sahaja untuk melihat kejadian sebenar senario politik Malaysia bukanlah dari luahan sebenar dari blogger 1Rakyat. Anda digalakan mengambil semua maklumat atau berita dalam blog ini untuk dijadikan rujukan dan pandangan dari pihak lain (copy & paste adalah digalakkan).

Posting Popular

Rakan Seperjuangan

Paparan halaman minggu lalu

Archive

BROKER PILIHAN ANDA

Ustaz Azhar Idrus

Watch videos at Vodpod and more of my videos

Blog List 3

Live Blog Stats

Suara Rakyat | About |Advertising |Blogger © 2011. modified by 1Rakyat