Facebook FanBox

Recommed Forex Broker

11/10/11

Fungsi Langganan Borang E-mel Blog

Fungsi Langganan Borang E-mel adalah untuk memberitahu pelawat-pelawat setia anda untuk melanggan artikel baru / posting masuk ke email mereka. Jadi jika anda post artikel baru, pelanggan anda akan menerima artikel anda secara automatik. Ia sangat berguna, pelanggan anda akan tahu jika ada artikel baru, jadi mereka akan datang untuk melawat blog anda immediatly. Di sini silap mata tersebut untuk mewujudkan Langganan Borang E-mel
1. layari laman ini: http://www.feedburner.com
2. Anda akan melihat satu kotak untuk memasukkan suapan blog anda. masukkan suapan blog anda di kotak. Biasanya suapan blog anda adalah seperti ini: http://YOURBLOGNAME.blogspot.com/feeds/posts/default
3. Jika anda mempunyai fail video dalam kandungan blog anda, semak pada kotak "Saya podcaster", Jika tidak, ia tidak perlu. Kemudian klik "Next" Button.
4. Selepas itu, anda perlu mengisi borang, isi dengan maklumat anda kemudian klik pada "Feed Aktifkan"
5. Jika anda berjaya, anda akan melihat "Tahniah anda ....." notificaton.
6. Pada buttom anda akan melihat butang "Next" dan link "Langkau terus kepada makanan pengurusan", pilih pautan ini.
7. Anda akan lihat beberapa menu di atas. Pilih "Langganan E-mel" menu.
8. Di sebelah kiri anda akan melihat menu lagi, sekarang klik pada "Email Subscriptions"
9. Kemudian klik pada butang "Aktifkan".
10. Anda akan sedikit kod di tempat. Pilih kod dalam "Kod Borang Subsciption" kotak, dan menyalin. kemudian klik "Save" Button.
11. Untuk palam pada blog anda, pergi ke "Layout ->>Add Page element-->HTML/Javascript" paste kod anda pada kotak.
Lihat blog anda, Sekarang anda mempunyai "E-mel Borang Langganan" Tahniah ....

PERINGATAN: Blogger 1Rakyat tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
PENAFIAN: Semua petikan berita dan video di ambil dari web tempatan dan luar negara ada kena mengena dengan kepimpinan negara dan politik tanah air. Petikan ini hanya di buat untuk penilaian pengunjung sahaja untuk melihat kejadian sebenar senario politik Malaysia bukanlah dari luahan sebenar dari blogger 1Rakyat. Anda digalakan mengambil semua maklumat atau berita dalam blog ini untuk dijadikan rujukan dan pandangan dari pihak lain (copy & paste adalah digalakkan).

Posting Popular

Rakan Seperjuangan

Paparan halaman minggu lalu

Archive

BROKER PILIHAN ANDA

Ustaz Azhar Idrus

Watch videos at Vodpod and more of my videos

Blog List 3

Live Blog Stats

Suara Rakyat | About |Advertising |Blogger © 2011. modified by 1Rakyat