Facebook FanBox

Recommed Forex Broker

10/05/10

Tembak Aminurrasyid: Koperal polis minta dibicarakan


SHAH ALAM, 10 Mei: Seorang pegawai polis, Koperal Jenain Subi didakwa di mahkamah Sesyen hari ini atas dakwaan menembak sehingga mati Aminulrasyid Amzah, 15, yang menjadi isu genting antara polis dengan orang ramai baru-baru ini.


Polis berusia 48 tahun itu didakwa dibawah seksyen 304, Penal Code atas dakwaan membunuh tanpa niat yang boleh membawa hukuman sehingga 20 tahun penjara.


Hakim M. Gunalan telah menetapkan 10 Jun untuk tarikh penyebutan semula kes dan membebaskan kopral itu dengan jaminan RM10,000.

Aminurrasyid mati ditembak di kepalanya selepas kereta yang dipandunya berhenti selepas dikejar polis berhampiran rumahnya di Secsyen 11, Shah Alam.


Polis mendakwa, mereka menambaknya selepas kereta yang dipandu budak itu cuba merempuh mereka.


Rakan Aminulrasyid, Azamuddin Omar, 15, yang turut serta dalam kereta itu bagaimanapun menafikan dakwaan polis itu dengan berkata, rakannya itu sudah terkulai di atas ribanya selepas terkena tembakan pada kepalanya.


Polis mengejar mereka berdua apabila memotong sebuah kereta peronda polis selepas dikejar oleh sekumpulan motosikal selepas salah sebuah motor mereka bergeser dengan kereta yang dipandu Aminurasyid.


Polis telah menembak ke empat-empat tayar kereta yang dipandunya dan salah satu pelurunya menembusi kepala Aminurasyid dari belakang tempat duduk pemandunya.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Blogger Comment

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.

PERINGATAN: Blogger 1Rakyat tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
PENAFIAN: Semua petikan berita dan video di ambil dari web tempatan dan luar negara ada kena mengena dengan kepimpinan negara dan politik tanah air. Petikan ini hanya di buat untuk penilaian pengunjung sahaja untuk melihat kejadian sebenar senario politik Malaysia bukanlah dari luahan sebenar dari blogger 1Rakyat. Anda digalakan mengambil semua maklumat atau berita dalam blog ini untuk dijadikan rujukan dan pandangan dari pihak lain (copy & paste adalah digalakkan).

Posting Popular

Rakan Seperjuangan

Paparan halaman minggu lalu

Archive

BROKER PILIHAN ANDA

Ustaz Azhar Idrus

Watch videos at Vodpod and more of my videos

Blog List 3

Live Blog Stats

Suara Rakyat | About |Advertising |Blogger © 2011. modified by 1Rakyat