Facebook FanBox

Recommed Forex Broker

24/04/10

Zaid dilantik ketua task force tanah peneroka


HULU SELANGOR, 24 April: Kerajaan Pakatan Rakyat negeri Selangor telah melantik Datuk Zaid Ibrahim sebagai ketua task force khas memastikan semua peneroka di negeri ini mendapat hak milik ke atas tanah yang mereka terokai sejak sekian lama.


Perkara itu diumumkan oleh Menteri Besar,Tan Sri Khalid Ibrahim sewaktu berucap menutup Himpunan Warga Felda Kebangsaan kali kedua di Felda Sungai Tengi, petang tadi.


"Orang yang akan bersama saya membantu tuan puan mendapat hak tanah ini adalah Datuk Zaid Ibrahim.


"Beliau telah cakap dengan saya, beliau akan uruskan hak tanah peneroka negeri Selangor, " umum Khalid di majlis itu disambut sorakan warga felda yang hadir.


Zaid katanya diberi tanggungjawab menyemak semula semua perjanjian yang dibuat antara peneroka dengan Felda dan juga kerajaan pusat.


Sekiranya berlaku ketidakadilan kepada peneroka, pihak kerajaan negeri akan mengambil langkah segera menyelesaikannya.


Beliau juga mengumumkan perlantikan ahli lembaga Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS), Mohamed Azmin Ali untuk menguruskan perumahan generasi kedua yang dirancangkan sebelum ini.


"Kerajaan negeri Selangor berusaha membuat penempatan untuk generasi kedua Felda.


"Tugas ini saya kan serahkan kepada Azmin Ali," katanya lagi.


Mengulas lanjut pemilihan Zaid beliau berkata, ianya dibuat bukan kerana Zaid menjadi calon Pilihan Raya Hulu Selangor, tetapi atas kepakaran dan pengalaman Zaid sebagai seorang peguam sebelum ini.


"Kerajaan negeri Selangor bertuah dapat personaliti macam Zaid," katanya.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Blogger Comment

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.

PERINGATAN: Blogger 1Rakyat tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
PENAFIAN: Semua petikan berita dan video di ambil dari web tempatan dan luar negara ada kena mengena dengan kepimpinan negara dan politik tanah air. Petikan ini hanya di buat untuk penilaian pengunjung sahaja untuk melihat kejadian sebenar senario politik Malaysia bukanlah dari luahan sebenar dari blogger 1Rakyat. Anda digalakan mengambil semua maklumat atau berita dalam blog ini untuk dijadikan rujukan dan pandangan dari pihak lain (copy & paste adalah digalakkan).

Posting Popular

Rakan Seperjuangan

Paparan halaman minggu lalu

Archive

BROKER PILIHAN ANDA

Ustaz Azhar Idrus

Watch videos at Vodpod and more of my videos

Blog List 3

Live Blog Stats

Suara Rakyat | About |Advertising |Blogger © 2011. modified by 1Rakyat