Facebook FanBox

Recommed Forex Broker

13/03/10

KPN Musa Hassan wajar Letak Jawatan!!!!


Kita seperti sedia maklum tentang KPN kita ni Musa Hassan.. Amat wajarlah KPN kita ni letak jawatan pun. Dah lama dah lagipun ramai lagi yang layak untuk memegang jawatan KPN.


Apa pun kita tahu Musa Hassan banyak terlibat salah guna kuasa. Kontrak disambung bukan sebab bagusnya menjadi KPN tapi bagusnya menjadi benteng untuk mempertahankan UMNO untuk terus berkuasa.


Mari kita lihat sepanjang Musa Hassan jadi KPN. Imej polis semakin tercalar bukan lagi mesra rakyat. Saya berharap agar KPN baru dilantik yang lebih adil , tegas dan mesra rakyat. Ini yang kami mahukan sebagai sebagai rakyat seorang KPN yang bersih tanpa ada salah guna kuasa.

Saya juga ingin melihat agar Polis menjadi badan bebas tanpa campur tangan politik dalam membuat sebarang tindakan. Isu politik banyak menyebabkan polis yang berada dibawah berasa tertekan dengan arahan pihak atasan yang banyak melakukan kekasaran pada rakyat. Lihatlah apa terjadi di Kampung Baru. Rakyat dipukul tanpa belas kasihan.


Bukanlah kita ingin menyalah semua anggota polis, mereka menjalankan tugas untuk menjaga keamanan negara kita malaysia dan menerima gaji untuk menyara keluarga. Yang menjadi mangsa polis bawahan. Semua angguk2 geleng2. Apa nak buat nak hidup tak angguk kene tempeleng tak geleng kene guling.


Rakyat malaysia amat berharap agar KPN baru di lantik yang lebih amanah, bersih, adil dan mesra rakyat. Ini yang kami mahukan. Wajarlah KPN yang ada letak jawatan sebab tidak menjalankan seperti yang rakyat inginkan.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Blogger Comment

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.

PERINGATAN: Blogger 1Rakyat tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
PENAFIAN: Semua petikan berita dan video di ambil dari web tempatan dan luar negara ada kena mengena dengan kepimpinan negara dan politik tanah air. Petikan ini hanya di buat untuk penilaian pengunjung sahaja untuk melihat kejadian sebenar senario politik Malaysia bukanlah dari luahan sebenar dari blogger 1Rakyat. Anda digalakan mengambil semua maklumat atau berita dalam blog ini untuk dijadikan rujukan dan pandangan dari pihak lain (copy & paste adalah digalakkan).

Posting Popular

Rakan Seperjuangan

Paparan halaman minggu lalu

Archive

BROKER PILIHAN ANDA

Ustaz Azhar Idrus

Watch videos at Vodpod and more of my videos

Blog List 3

Live Blog Stats

Suara Rakyat | About |Advertising |Blogger © 2011. modified by 1Rakyat