Facebook FanBox

Recommed Forex Broker

16/03/10

Kecewa Peguam Negara beku siasatan SPRM


PUTRAJAYA, 16 Mac: Dewan Pemuda PAS Pusat melahirkan rasa kecewa dengan beberapa hasil siasatan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) yang telah dihantar kepada Peguam Negara dibekukan.


Sehubungan itu, ketuanya, Nasrudin Hasan meminta supaya setiap kertas dan hasil siasatan yang diserahkan kepada Peguam Negara hendaklah segera dibawa ke mahkamah.

Katanya, Pemuda PAS juga menegaskan supaya SPRM dapat dilihat telus dapat melaksanakan aspirasinya bagi meningkatkan keyakinan dan memperbaiki persepsi masyarakat Malaysia dan antarabangsa ke atas keberkesanan SPRM.


Beliau menyatakan demikian pada kunjungan hormat ke SPRM petang semalam selepas pelantikan Datuk Abu Kassim Mohamed sebagai pesuruhjaya pada 4 Januari yang lalu.


"Ini adalah satu kunjungan untuk mendapat gambaran yang lebih jelas tentang peranan dan juga fungsi SPRM dalam menggerakkan usaha memerangi rasuah, sejauh mana keberkesanan dan tindakan yang dilakukan," katanya lagi.


Nasrudin berkata beliau berpuas hati dengan segala maklum balas yang diberikan oleh Datuk Abu Kassim dan SPRM selepas perbincangan selama dua jam itu.


"Alhamdulillah kita mendapat maklum balas yang positif dan DPPP bersikap positif dengan komitmen yang diberikan oleh beliau (Datuk Abu Kassim) untuk membanteras rasuah.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Blogger Comment

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.

PERINGATAN: Blogger 1Rakyat tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
PENAFIAN: Semua petikan berita dan video di ambil dari web tempatan dan luar negara ada kena mengena dengan kepimpinan negara dan politik tanah air. Petikan ini hanya di buat untuk penilaian pengunjung sahaja untuk melihat kejadian sebenar senario politik Malaysia bukanlah dari luahan sebenar dari blogger 1Rakyat. Anda digalakan mengambil semua maklumat atau berita dalam blog ini untuk dijadikan rujukan dan pandangan dari pihak lain (copy & paste adalah digalakkan).

Posting Popular

Rakan Seperjuangan

Paparan halaman minggu lalu

Archive

BROKER PILIHAN ANDA

Ustaz Azhar Idrus

Watch videos at Vodpod and more of my videos

Blog List 3

Live Blog Stats

Suara Rakyat | About |Advertising |Blogger © 2011. modified by 1Rakyat