Facebook FanBox

Recommed Forex Broker

22/03/10

Dua laporan polis dibuat berhubung pendedahan Zahrain

KUALA LUMPUR - Pemuda UMNO membuat dua laporan polis di Lembah Klang hari ini berhubung pendedahan Anggota Parlimen Bayan Baru, Datuk Seri Zahrain Mohamed Hashim di Parlimen baru-baru ini mengenai rancangan "16 September" bagi membolehkan polis menjalankan siasatan berhubung dakwaan itu.


Laporan polis pertama dibuat Ketua Pemuda UMNO Selangor, Suhaimi Ghazali di Ibu Pejabat Polis Daerah Sepang kira-kira pukul 10 pagi tadi manakala laporan kedua oleh Ketua Pemuda UMNO Wilayah Persekutuan, Rizalman Mokhtar di Ibu Pejabat Polis Daerah Dang Wangi tengahari tadi.


Jurucakap polis di Ibu Pejabat Polis Daerah Sepang dan Ibu Pejabat Polis Daerah Dang Wangi mengesahkan menerima laporan polis tersebut.Suhaimi membuat laporan polis bagi meminta pihak polis menyiasat kenyataan yang mendakwa Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim menjaja nama Yang di-Pertuan Agong dan panglima angkatan tentera dalam rancangan 16 September itu.


Anwar mendakwa Yang di-Pertuan Agong berkenan melantiknya sebagai Perdana Menteri keenam jika pakatan pembangkang berjaya membentuk kerajaan, malah Angkatan Tentera Malaysia (ATM) turut menyokong pembentukan kerajaan baru itu.


Selain dakwaan menjaja nama Yang di-Pertuan Agong dan panglima ATM Rizalman dalam laporan polisnya pula turut meminta polis menyiasat dakwaan mengenai cubaan Anwar memancing anggota Parlimen Barisan Nasional (BN) menyertai pembangkang bagi menubuhkan kerajaan.-Bernama

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Blogger Comment

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.

PERINGATAN: Blogger 1Rakyat tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
PENAFIAN: Semua petikan berita dan video di ambil dari web tempatan dan luar negara ada kena mengena dengan kepimpinan negara dan politik tanah air. Petikan ini hanya di buat untuk penilaian pengunjung sahaja untuk melihat kejadian sebenar senario politik Malaysia bukanlah dari luahan sebenar dari blogger 1Rakyat. Anda digalakan mengambil semua maklumat atau berita dalam blog ini untuk dijadikan rujukan dan pandangan dari pihak lain (copy & paste adalah digalakkan).

Posting Popular

Rakan Seperjuangan

Paparan halaman minggu lalu

Archive

BROKER PILIHAN ANDA

Ustaz Azhar Idrus

Watch videos at Vodpod and more of my videos

Blog List 3

Live Blog Stats

Suara Rakyat | About |Advertising |Blogger © 2011. modified by 1Rakyat