Facebook FanBox

Recommed Forex Broker

12/02/10

Pecat duta: Negara jual kemerdekaan diplomatik rakyat

KUALA LUMPUR, 12 Feb: Parti Keadilan Rakyat (PKR) menyifatkan pemecatan diplomat veteran Duta Mohd Arshad Manzoor Hussain menghantar isyarat kepada dunia bahawa kerajaan Malaysia telah menjual kemerdekaan diplomatik rakyatnya.


Ketua Penerangannya, Latheefa Koya berkata, ini kerana pemecatan itu belum pernah lagi terjadi.


Katanya, penyingkiran Mohd Arshad kerana beliau mengundi bersama-sama Cuba dan Venezuela merupakan peristiwa yang cukup malang.


“Beliau telah melalui suatu kerjaya khidmat yang panjang dan terkenal dengan ketokohannya,” katanya dalam kenyataan kepada Harakahdaily.


Secara peribadi, tambahnya, Mohd Arshad mempertahankan tindakannya mengundi itu seiring dengan prinsip-prinsip yang diangkat dalam Gerakan Negara-negara Berkecuali, yang mana selama ini Malaysia merupakan anggotanya yang cukup bersungguh-sungguh sekali iltizamnya.


Justeru, katanya PKR menggesa Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak untuk mengisytiharkan pendirian kepada umum, sama ada Malaysia telah membuang prinsip negara berkecuali dan menyerahkan kedaulatan negara kepada kehendak serta keinginan kuasa besar dunia.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Blogger Comment

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.

PERINGATAN: Blogger 1Rakyat tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
PENAFIAN: Semua petikan berita dan video di ambil dari web tempatan dan luar negara ada kena mengena dengan kepimpinan negara dan politik tanah air. Petikan ini hanya di buat untuk penilaian pengunjung sahaja untuk melihat kejadian sebenar senario politik Malaysia bukanlah dari luahan sebenar dari blogger 1Rakyat. Anda digalakan mengambil semua maklumat atau berita dalam blog ini untuk dijadikan rujukan dan pandangan dari pihak lain (copy & paste adalah digalakkan).

Posting Popular

Rakan Seperjuangan

Paparan halaman minggu lalu

Archive

BROKER PILIHAN ANDA

Ustaz Azhar Idrus

Watch videos at Vodpod and more of my videos

Blog List 3

Live Blog Stats

Suara Rakyat | About |Advertising |Blogger © 2011. modified by 1Rakyat