Facebook FanBox

Recommed Forex Broker

22/02/10

Kita semua setuju dengan kenaikan petrol RM3:90 SEKIRANNYA

Terimakasih.


Hai Kawan - kawan,


Pada 1st Mei tahun ini, kerajaan bercadang menaikkan kadar petrol seliter kepada RM3:90. Harga petrol sebegini cukup untuk memenatkan kehidupan seharian kita semua. Kerajaan menaikkan harga petrol atas alasan Kerajaan tidak sanggup menanggung subsidi. Tapi saya hairan, ke manakah pergi nye keuntungan Petronas setiap tahun yang sejumlah RM90 Billion dan tidak termasuk cukai pendapatan lain???


Kita semua setuju dengan kenaikan petrol RM3:90 SEKIRANNYA Kerajaan setuju dengan tuntutan kita.


1. Mansuhkan semua bayaran TOL bagi semua lebuhraya.

2. Wujudkan lebih daripada 120 buah pusat perubatan yang bertaraf hospital dan menawarkan perkhimatan perubatan yang percuma (Kami tidak mampu membiayai kos perubatan di swasta) .


3. Wujudkan lebih daripada 200 institusi pengajian tinggi (Kami tidak mampu membiayai kos anak kita untuk belajar di Universiti Swasta) .


4. Diskaun 50% terhadap penggunaan elektrik dan air.


5. Mansuhkan cukai ke atas tanah, pembelian rumah dan sebagainya.


6. Tiada cukai pendapatan bagi individu yang berpendapatan kurang daripada RM7K sebulan.


Kerajaan harus sedar, kita hidup bukan senang!!!! Kita mempunyai perbelanjaan yang tersendiri seperti bayaran pinjaman perumahan, pengajian, kereta, mendidik anak - anak dan kos kehidupan seharian. Kerajaan jangan asyik memikirkan keuntungan semata - mata sehingga menyusahkan kami semua.


Sekiranya, anda setuju dengan tuntutan ini. Sila forward mail ini kepada rakan - rakan anda. Terima kasih.


Semoga kerajaan sudi meringankan beban kita semua yang akan hadapi kelak.


IHSAN: http://penarikbeca.blogspot.com/2010/02/harga-minyak-email-dari-kawan-baik.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+penarikbeca+%28~penarik+beca%29

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Blogger Comment

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.

PERINGATAN: Blogger 1Rakyat tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
PENAFIAN: Semua petikan berita dan video di ambil dari web tempatan dan luar negara ada kena mengena dengan kepimpinan negara dan politik tanah air. Petikan ini hanya di buat untuk penilaian pengunjung sahaja untuk melihat kejadian sebenar senario politik Malaysia bukanlah dari luahan sebenar dari blogger 1Rakyat. Anda digalakan mengambil semua maklumat atau berita dalam blog ini untuk dijadikan rujukan dan pandangan dari pihak lain (copy & paste adalah digalakkan).

Posting Popular

Rakan Seperjuangan

Paparan halaman minggu lalu

Archive

BROKER PILIHAN ANDA

Ustaz Azhar Idrus

Watch videos at Vodpod and more of my videos

Blog List 3

Live Blog Stats

Suara Rakyat | About |Advertising |Blogger © 2011. modified by 1Rakyat