Facebook FanBox

Recommed Forex Broker

24/01/10

Suspek cuba bakar surau di Muar bertindak sendiri

Empat lelaki yang ditahan polis kerana cuba membakar dua buah surau di Muar, Johor, bertindak secara sendiri, kata Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein.

Menurutnya, insiden itu merupakan tindakan yang tidak bertanggungjawab oleh segelintir remaja dan individu nakal yang ingin menarik perhatian orang ramai.

"Insiden itu berpunca daripada perbuatan khianat oleh sekumpulan pihak yang bertindak secara bersendiri," kata Hishammuddin dalam kenyataan hari ini.

Khamis lepas, dua buah surau itu mengalami kerosakan kecil selepas dibakar, yang dipercayai perbuatan khianat.

Hishammuddin juga mengucapkan tahniah kepada polis kerana kecekapan dalam menjalankan siasatan tanpa pilih kasih kerana menahan salah seorang suspek itu yang merupakan anak kepada seorang pegawai polis.

Beliau juga mengarahkan polis untuk meningkatkan pengawasan dan pemantauan bagi memastikan insiden malang itu tidak berulang.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Blogger Comment

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.

PERINGATAN: Blogger 1Rakyat tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
PENAFIAN: Semua petikan berita dan video di ambil dari web tempatan dan luar negara ada kena mengena dengan kepimpinan negara dan politik tanah air. Petikan ini hanya di buat untuk penilaian pengunjung sahaja untuk melihat kejadian sebenar senario politik Malaysia bukanlah dari luahan sebenar dari blogger 1Rakyat. Anda digalakan mengambil semua maklumat atau berita dalam blog ini untuk dijadikan rujukan dan pandangan dari pihak lain (copy & paste adalah digalakkan).

Posting Popular

Rakan Seperjuangan

Paparan halaman minggu lalu

Archive

BROKER PILIHAN ANDA

Ustaz Azhar Idrus

Watch videos at Vodpod and more of my videos

Blog List 3

Live Blog Stats

Suara Rakyat | About |Advertising |Blogger © 2011. modified by 1Rakyat