Facebook FanBox

Recommed Forex Broker

12/01/10

PAS Perak hulur sumbangan mangsa kebakaran Sungai Siput

SUNGAI SIPUT, 12 Jan: PAS Perak hari ini melawat mangsa kebakaran bangunan rumah kedai di Pekan Batu Satu Sungai Siput.

Rombongan diketuai Pesuruhjaya PAS Perak, Ustaz Abu Bakar Omar ditemani Yang Dipertua PAS Sungai Siput, Ustaz Zulkifli dan jawatankuasa PAS kawasan yang lain.

Menurut penduduk, punca kebakaran adalah disebabkan litar pintas yang telah menyebabkan lima buah bangunan rumah kedai mengalami kebakaran teruk.

Mangsa kebakaran terdiri dari empat keluarga Cina dan satu keluarga India.

Ustaz Abu Bakar turut menyampaikan sumbagan kepada mangsa terlibat bagi meringankan beban mereka.

Berucap ketika pertemuan dengan beberpa keluarga mangsa terlibat, beliau memberitahu PAS sentiasa mengambil berat sebarang permasalahan rakyat di negeri itu tanpa mengira perbezaan agama dan kaum sesuai dengan jolokan PAS sebuah parti berkebajikan.

"PAS sentiasa prihatin dan mengambil berat berkenaan isu kebajikan rakyat, apatah lagi rakyat kini melihat PAS bukan sahaja sebagai parti politik akan tetapi PAS juga dilihat sebagai paarti yang menggerakkan kebajikan rakyat", katanya.

Dikesempatan sama beliau menyeru keluarga mangsa supaya bersabar dan tabah menghadapi segala ujian yang menimpa mereka.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Blogger Comment

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.

PERINGATAN: Blogger 1Rakyat tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
PENAFIAN: Semua petikan berita dan video di ambil dari web tempatan dan luar negara ada kena mengena dengan kepimpinan negara dan politik tanah air. Petikan ini hanya di buat untuk penilaian pengunjung sahaja untuk melihat kejadian sebenar senario politik Malaysia bukanlah dari luahan sebenar dari blogger 1Rakyat. Anda digalakan mengambil semua maklumat atau berita dalam blog ini untuk dijadikan rujukan dan pandangan dari pihak lain (copy & paste adalah digalakkan).

Posting Popular

Rakan Seperjuangan

Paparan halaman minggu lalu

Archive

BROKER PILIHAN ANDA

Ustaz Azhar Idrus

Watch videos at Vodpod and more of my videos

Blog List 3

Live Blog Stats

Suara Rakyat | About |Advertising |Blogger © 2011. modified by 1Rakyat