Facebook FanBox

Recommed Forex Broker

23/01/10

Nazree letak jawatan Pengerusi Gerak


KUALA LUMPUR, 23 Jan: Sekriteriat Gerak Malaysia dalam satu kenyataan mengumumkan perletakkan jawatan Mohd Nazree Mohd Yunus sebagai Pengerusi Gerak Malaysia berkuat kuasa serta merta pada hari ini 23 Januarai 2010 bagi menyertai politik.

Keputusan itu dimaklumkan dibuat setelah perbincangan dibuat Nazree bersama Ahli Majlis Tertinggi Gerak Malaysia.

"Beliau juga telah memaklumkan kepada Ahli Majlis Tertinggi dan sukarelawan Gerak dalam siri-siri pertemuan bersama mereka berkaitan hasrat untuk meletakkan jawatan bagi menyertai politik adalah bertujuan supaya Gerak Malaysia terus kekal sebagai badan bebas, neutral dan non-partisan dalam usaha badan ini berjuang membudayakan integriti dan anti korupsi," kenyataan itu dipetik.

Namun Nazree didakwa tidak mahu mengumumkan parti mana yang menjadi pilihan beliau kerana menghormati Gerak Malaysia dan parti politik yang bakal disertai dan menyerahkan kepada pimpinan parti yang akan disertainya untuk membuat pengumuman.

"Pengerusi Gerak juga mengucapkan terima kasih atas alu-aluan berkenaan penyertaan beliau ke dalam parti politik oleh Ketua Penerangan PAS, UMNO dan PKR sepertimana yang telah dilaporkan oleh Akhbar Sinar Harian pada 18 Januari lepas. Pengumuman penyertaan beliau ke dalam parti politik akan dibuat oleh parti yang berkenaan pada bila-bila masa sahaja," katanya.

Kenyataan tersebut juga memberitahu, struktur Gerak yang lain bagaimanapun kekal seperti biasa melainkan bagi jawatan Pengerusi Gerak yang akan dikosongkan Nazree berkuatkuasa pada hari ini.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Blogger Comment

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.

PERINGATAN: Blogger 1Rakyat tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
PENAFIAN: Semua petikan berita dan video di ambil dari web tempatan dan luar negara ada kena mengena dengan kepimpinan negara dan politik tanah air. Petikan ini hanya di buat untuk penilaian pengunjung sahaja untuk melihat kejadian sebenar senario politik Malaysia bukanlah dari luahan sebenar dari blogger 1Rakyat. Anda digalakan mengambil semua maklumat atau berita dalam blog ini untuk dijadikan rujukan dan pandangan dari pihak lain (copy & paste adalah digalakkan).

Posting Popular

Rakan Seperjuangan

Paparan halaman minggu lalu

Archive

BROKER PILIHAN ANDA

Ustaz Azhar Idrus

Watch videos at Vodpod and more of my videos

Blog List 3

Live Blog Stats

Suara Rakyat | About |Advertising |Blogger © 2011. modified by 1Rakyat