Facebook FanBox

Recommed Forex Broker

1/08/09

Hampir 10,000 penyokong anti ISA penuhi Jalan Raja Laut

KUALA LUMPUR, 1 Ogos - Ketua Pembangkang, Dato' Seri Anwar Ibrahim bersama dua Naib Preiden PAS, Dato' Mahfuz Omar dan Salahuddin Ayub baru usai memberikan ucapan di tangga pintu utama Pejabat Agung PAS, Jalan Raja Laut kepada hampir 10,000 penyokong Himpunan MANSUH ISA yang diusir oleh FRU dari kompleks membeli belah Sogo.

Wartawan Harakah NYZA AYOB melaporkan, Jalan Raja Laut di hadapan Pejabat Agung dilaporkan sesak teruk berikutan beribu-ribu penyokong menuju pejabat PAS itu. Kenderaaan terperangkap dan tidak boleh bergerak. Kebnayakan mereka yang berpakian hitam merah duduk dan berdiri menghadap Pejabat Agung PAS.

Sementara itu, trak water cannon terus memuntahkan air berasidnya kepada para penyokong yang sedang bergerak di Jalan Raja Laut di hadapan Sekolah Kebangsaan Batu, menuju Pejabat Agung tidak jauh dari bangunan Sime Darby.

Jalan itu ditutup kepada kenderaan sejak tengahari tadi dan kini trak water cannon dan sejumlah FRU sedang menuju ke Jalan Raja Laut yang menempatkan Pejabat Agung PAS.

Di sana, jumlah penyokong Himpunan MANSUH makin bertambah dan kini memenuhi Jalan Raja Laut dari simpang empat Jalan Sultan Ismail hingga simpang menuju PWTC, berdekatan Restoran KFC. Jalan tersebut dipenuhi dengan penyokong anti ISA.

Di hadapan Pejabat Agung, penyokong terus bertakbir dan melaungkan slogan "hapus, hapus, hapus ISA" dan "ISA zalim, ISA kejam".

Baru sebentar tadi, kira-kira jam 3.30 petang, mantan Naib Presiden PAS, Haji Mohd Sabu tiba dan disambut dengan laungan takbir. Beliau dijangka akan berucap sebentar lagi.- tmj_

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Blogger Comment

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.

PERINGATAN: Blogger 1Rakyat tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
PENAFIAN: Semua petikan berita dan video di ambil dari web tempatan dan luar negara ada kena mengena dengan kepimpinan negara dan politik tanah air. Petikan ini hanya di buat untuk penilaian pengunjung sahaja untuk melihat kejadian sebenar senario politik Malaysia bukanlah dari luahan sebenar dari blogger 1Rakyat. Anda digalakan mengambil semua maklumat atau berita dalam blog ini untuk dijadikan rujukan dan pandangan dari pihak lain (copy & paste adalah digalakkan).

Posting Popular

Rakan Seperjuangan

Paparan halaman minggu lalu

Archive

BROKER PILIHAN ANDA

Ustaz Azhar Idrus

Watch videos at Vodpod and more of my videos

Blog List 3

Live Blog Stats

Suara Rakyat | About |Advertising |Blogger © 2011. modified by 1Rakyat