Facebook FanBox

Recommed Forex Broker

18/07/09

Selamat Berjuang, Dr. Chua!Petang tadi, bekas Naib Presiden MCA Datuk Dr. Chua Jui Meng telah mengisytiharkan dirinya keluar dari MCA seterusnya mengumumkan penyertaannya ke dalam Parti Keadilan Rakyat di hadapan hampir 1,000 hadirin yang memenuhi dewan utama Hotel Sunway di Subang Jaya.

Selepas beberapa ketika andaian demi andaian dibuat, maka petang tadi terjawab sudah hala tuju perjuangan politik mantan Menteri Kesihatan itu.

Saya ucapkan tahniah kepada Datuk Dr. Chua dan ahli keluarga beliau terutama isterinya Datin Honey Hum, Datuk David Yeoh (bekas Senator MCA) dan Datuk Yap Yit Thong (bekas Ahli Parlimen Lumut) yang menyokong penuh keputusan beliau.

Pastinya keputusan ini diambil selepas membuat pertimbangan yang teliti. Berhadapan sistem yang bobrok dan kebejatan yang berterusan, maka tidak menghairankan sekiranya Datuk Dr. Chua memilih KeADILan sebagai wahana pencetus serta melaksanakan perubahan.

Adalah diharapkan Datuk Dr. Chua dapat berkongsi pengalaman beliau yang luas dalam menabur khidmat kepada masyarakat dengan ahli-ahli KeADILan dan Pakatan Rakyat lainnya. Sekali lagi saya ucapkan tahniah dan selamat berjuang kepada Datuk Dr. Chua Jui Meng!

ANWAR IBRAHIM

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Blogger Comment

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.

PERINGATAN: Blogger 1Rakyat tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
PENAFIAN: Semua petikan berita dan video di ambil dari web tempatan dan luar negara ada kena mengena dengan kepimpinan negara dan politik tanah air. Petikan ini hanya di buat untuk penilaian pengunjung sahaja untuk melihat kejadian sebenar senario politik Malaysia bukanlah dari luahan sebenar dari blogger 1Rakyat. Anda digalakan mengambil semua maklumat atau berita dalam blog ini untuk dijadikan rujukan dan pandangan dari pihak lain (copy & paste adalah digalakkan).

Posting Popular

Rakan Seperjuangan

Paparan halaman minggu lalu

Archive

BROKER PILIHAN ANDA

Ustaz Azhar Idrus

Watch videos at Vodpod and more of my videos

Blog List 3

Live Blog Stats

Suara Rakyat | About |Advertising |Blogger © 2011. modified by 1Rakyat