Facebook FanBox

Recommed Forex Broker

17/07/09

Najib, Muhyiddin dan Hishamuddin Perlu Bertanggungjawab Di Atas Kematian Pembantu Exco


Banyak pihak hari ini mendesak supaya Perdana Menteri Datuk Seri Mohd Najib, Timbalannya, Tan Sri Muhyiddin Mohd Yassin dan Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hishamuddin Hussein perlu bertanggungjawab di atas kematian seorang pembantu ahli politik pembangkang Teo Beng Hock, 30, terbunuh, dipercayai jatuh dari bangunan pejabat SPRM itu di mana dia disoal siasat kelmarin berhubung dakwaan salahguna peruntukan DUN.

Selama ini Polis dan SPRM telah dibiarkan bertindak secara sewenang-wenangnya ke atas tahanan yang disoal-siasat sehingga berlaku beberapa sisi kecederaan dan kematian dan pihak Kerajaan tidak melakukan apa-apa untuk mempastikan kejadian seumpama itu tidak berulang.

Pihak Polis sentiasa membuat kenyataan-kenyataan yang cuba untuk menutup segala salahlaku di pihak mereka dan SPRM yang menyebabkan seorang demi seorang telah mati akibat perbuatan durjana mereka malah pihak kerajaan membiarkan polis melakukan "cover-up" untuk melindungi perbuatan keji anggota mereka.

Di dalam satu perkembangan terkini Polis telah bertindak meleraikan 300 orang yang berhimpun di luar bangunan Hotel Concorde di Shah Alam menuntut supaya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) disiasat ekoran kematian Teo Beng Hock, demikian lapor Malaysiakini.

Ketika mereka melaung "siasat, siasat, siasat", pemimpin tertinggi Pakatan Rakyat dijadual menghantar memorandum bantahan kepada SPRM.

Read more at: http://greenboc.blogspot.com/2009/07/najib-muhyiddin-dan-hishamuddin-perlu.html

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Blogger Comment

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.

PERINGATAN: Blogger 1Rakyat tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
PENAFIAN: Semua petikan berita dan video di ambil dari web tempatan dan luar negara ada kena mengena dengan kepimpinan negara dan politik tanah air. Petikan ini hanya di buat untuk penilaian pengunjung sahaja untuk melihat kejadian sebenar senario politik Malaysia bukanlah dari luahan sebenar dari blogger 1Rakyat. Anda digalakan mengambil semua maklumat atau berita dalam blog ini untuk dijadikan rujukan dan pandangan dari pihak lain (copy & paste adalah digalakkan).

Posting Popular

Rakan Seperjuangan

Paparan halaman minggu lalu

Archive

BROKER PILIHAN ANDA

Ustaz Azhar Idrus

Watch videos at Vodpod and more of my videos

Blog List 3

Live Blog Stats

Suara Rakyat | About |Advertising |Blogger © 2011. modified by 1Rakyat