Facebook FanBox

Recommed Forex Broker

17/07/09

Kematian Teo: Himpunan desak SPRM disiasat, 7 ditahan

KUALA LUMPUR, 17 Julai (Hrkh) - Polis bertindak meleraikan 300 orang yang berhimpun di luar bangunan Hotel Concorde di Shah Alam menuntut supaya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) disiasat ekoran kematian setiausaha politik Exco Selangor, Teoh Beng Hock

Menurut Malaysiakini ketika perhimpunan tersebut mereka melaung "siasat, siasat, siasat", di mana pemimpin tertinggi Pakatan Rakyat mengadakan sidang akhbar di hotel tersebut.

Pemimpin KeADILan Dato' Seri Anwar Ibrahim tiba pada jam 10.20 pagi dan menyampai ucapan ringkas kepada orang ramai di situ, ketika masuk ke dalam hotel.

Turut kelihatan Penasihat DAP Lim KIt Siang dan Setiausaha parti itu Lim Guan Eng berhimpun bersama-sama dengan orang ramai.

Kira-kira 10 minit kemudiannnya, polis pencegah rusuhan mula betindak meleraikan orang ramai menyebabkan berlaku pergelutan di situ.

Sekurang-kurangnya tujuh orang ditahan.

Ahli Parlimen Kapar, Manikavasagam dan exco Selangor Dr. Xavier Jayakumar antara yang ditahan kerana berhimpun di luar bangunan SPRM tadi.

Seorang exco kerajaan Selangor, Elizabeth Wong diheret polis sejauh kira-kira 30 meteri apabila dia enggan beredar dan bertindak duduk di situ.

Bagaimanapun, dia pengsan ketika diseret dan polis kemudian mengangkatnya masuk ke dalam bangunan SPRM.

Orang ramai berlaung 'polis ganas' ketika dia dibawa dari situ. - azm _

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Blogger Comment

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.

PERINGATAN: Blogger 1Rakyat tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
PENAFIAN: Semua petikan berita dan video di ambil dari web tempatan dan luar negara ada kena mengena dengan kepimpinan negara dan politik tanah air. Petikan ini hanya di buat untuk penilaian pengunjung sahaja untuk melihat kejadian sebenar senario politik Malaysia bukanlah dari luahan sebenar dari blogger 1Rakyat. Anda digalakan mengambil semua maklumat atau berita dalam blog ini untuk dijadikan rujukan dan pandangan dari pihak lain (copy & paste adalah digalakkan).

Posting Popular

Rakan Seperjuangan

Paparan halaman minggu lalu

Archive

BROKER PILIHAN ANDA

Ustaz Azhar Idrus

Watch videos at Vodpod and more of my videos

Blog List 3

Live Blog Stats

Suara Rakyat | About |Advertising |Blogger © 2011. modified by 1Rakyat