Facebook FanBox

Recommed Forex Broker

20/05/09

Slogan Utamakan Rakyat, Najib dicabar bubar Dun Perak !

KUALA LUMPUR, 20 Mei - Ahli Majlis Tertinggi KeADILan, Dato' Kamarul Baharin Abbas mencabar Perdana Menteri, Dato' Seri Najib Tun Razak mengotakan janji mengutamakan rakyat.

Najib sebelum ini menyatakan bahawa akan mengutamakan rakyat dalam pemerintahannya, walhal kata Kamarul kenyataan itu tidakpun diaplikasikan dengan tindakan.

"Kalau itulah sebagai prinsip Najib, maka saya menyeru supaya DUN Perak dibubarkan segera kerana rakyat Perak mahukan suara mereka didengari.

"Rakyat mahu kemelut politik di Perak ditamatkan 'once and for all'. Rakyat Perak mahu menentukan semula kuasa mereka dapat menentukan halatuju negeri Perak mengikut fahaman, selera dan kepentingan mereka," katanya.

Rakyat telah melihat bagaimana protes penyelesaian politik di Perak dibuat mahupun melalui proses legislatif atau kehakiman tidak mampu menamatkan krisis, katanya.

"Rakyat juga telah melihat bagaimana pihak BN telah mengeksploitasikan kuasa-kuasanya yang kebetulan masih menguasai kerajaan pusat. Rakyat cukup faham dengan situasi ini," katanya.

"Jalan mudah yang paling mulia dan paling dihormati oleh rakyat adalah dengan membubarkan DUN dan biarkan rakyat Perak membuat pilihan mereka sendiri.

Najib harus membuktikan kebenaran apa yang dikatakan dengan mengotakan kehendak rakyat, katanya.

Najib juga katanya mesti mengenepikan ego dan kesombongan BN dengan menyahut seruan rakyat, katanya.

"Najib wajib melakukan sesuatu yang mencerminkan bahawa beliau bersungguh-sungguh merasai setiap denyutan nadi rakyat!," tegasnya

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Blogger Comment

Nota: Hanya ahli blog ini sahaja yang boleh mencatat ulasan.

PERINGATAN: Blogger 1Rakyat tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.
PENAFIAN: Semua petikan berita dan video di ambil dari web tempatan dan luar negara ada kena mengena dengan kepimpinan negara dan politik tanah air. Petikan ini hanya di buat untuk penilaian pengunjung sahaja untuk melihat kejadian sebenar senario politik Malaysia bukanlah dari luahan sebenar dari blogger 1Rakyat. Anda digalakan mengambil semua maklumat atau berita dalam blog ini untuk dijadikan rujukan dan pandangan dari pihak lain (copy & paste adalah digalakkan).

Posting Popular

Rakan Seperjuangan

Paparan halaman minggu lalu

Archive

BROKER PILIHAN ANDA

Ustaz Azhar Idrus

Watch videos at Vodpod and more of my videos

Blog List 3

Live Blog Stats

Suara Rakyat | About |Advertising |Blogger © 2011. modified by 1Rakyat